Wednesday 18 December 2013

გლინტვეინი (მერიკო გუბელაძის რეცეპტებით)

წითელი ღვინით!


1 ბოთლი წითელ ნახევრად ტკბილი
ღვინო,

ვაშლი,   ფორთოხალი, მიხაკი,  დარიჩინი,
კონიაკი ან ბრენდი,

მომზადების წესი:  წითელ ნახევრად ტკბილ ღვინოში ჩავყაროთ დაჭრილი ვაშლი, ფორთოხალი, ცოტა მიხაკი, დარიჩინი, თუ გსურთ შეგიძლიათ ჩაასხათ ცოტა კონიაკი ან ბრენდი, გავათბოთ და მივირთვათ....



თეთრი ღვინით! 


1 ბოთლი თეთრი ღვინო ნახევრად მშრალი (შეიძლება მშრალიც)
 ფორთოხლის კანი, 1ც ანუ 1 ჭ, ფორთოხლის წვენი, გახეხილი ჯინჯერი
შაქრის სეროფი, მიხაკი... 

 მომზადების წესი:  ფორთოხლის კანებს ამ კანს  მიხაკის ჩხირებს გავუკეთებთ და დავასხათ ფორთოხლის წვენს,ჩავყრით გახეხილ ჯინჯერსდა შაქრის სეროფი, მოვშუაშავთ  შემდეგ დავასხათ ღვინო... (მარტივად კი გავაკეთოდ ასე: ღვინოში ჩავყაროთ ფორთოხლის კანები, ჯინჯერი, ფორთოხლის წვენი, სეროფი გემოვნებით და მიხაკი და მოვადუღოთ) 

P.S. თუ არ გვსურს რომ ალკოჰოლი არ ქონდეს გლინტვეინს მაშინ ავადუღოთ ხოლო თუ გვსურს რომ პირიქით ალკოჰოლი დარჩეს მაშინ  (მხოლოდ გავაცხელოდ) მივიყვანოთ ადუღებამდე! 


No comments:

Post a Comment

წიგნები

  მაია ენჯელოუ-ს "ვიცი რად გალობს გალიის,ჩიტი" ისეთი დიდი მოლოდინით და ინტერესით დავიწყე კითხვა მეგონა 2-3 დღეში დავასრულებდი.. სა...