Friday 20 May 2016

40 ეფექტური რჩევა კულინარებს, ჯეიმი ოლივერისგან!


1. კატლეტების კეთებისას მუდმივად დაისველეთ ხელი ცივი წყლით, რომ უმი ხორცი ხელისგულზე არ მიგეკრათ.

2. თუ რეცეპტით გათვალისწინებულ რომელიმე ინგრედიენტს ვერ პოულობთ, შეცვალეთ ის! კერძი მაინც უგემრიელესი გამოვა…

3. ანჩოუსის გემო პასტაში არ იგრძნობა.

4. ბროწეულის გასაწმენდად, გაჭერით ის შუაზე და ძლიერად დაარტყით ქერქზე.

5. ლაიმს თუ გავათბობთ მისგან მეტი წვენის გამოწურვას შევძლებთ.,~

6. იმისთვის, რომ სპაგეტი მშრალი და წებოვანი არ გამოვიდეს, ყოველთვის ჩატოვეთ ქვაბში ცოტაოდენი წყალი.

7. თუ თევზს მომზადებისას ზემოდან ცხიმიან, შებოლილ ბეკონს დაადებთ, მას სასიამოვნო არომატი ექნება.

8. კარტოფილის მზადებისას, ნესტისა და წყლისგან თავდასაცავად, გადააფარეთ ტაფას გაზეთი ან სამზარეულოს ტილო.

9. ბეკონი ქათამს შებოლილი ხორცის გემოს აძლევს.

10. ლაიმისგან რომ უფრო მეტი წვენის გამოწუროთ, ოდნავ დააჭირეთ ხელი და მაგიდაზე გააგორ-გამოაგორეთ. მხოლოდ ამის შემდეგ
გაჭერით და გაწურეთ.

11. თუ გინდათ რომ ბევრი ზეთისხილი ერთდროულად გაწმინდოთ კურკისგან, დაყარეთ ისინი მაგიდის ზედაპირზე და მძიმე ჯამით ან ქვაბით ოდნავ გაჭყლიტეთ.

12. იმისთვის, რომ მწვანილს უფრო მძაფრი გემო ჰქონდეს, ჩაჭყლიტეთ ის ქვასანაყით და მოასხით ზეითუნის ზეთი.

13. იმისთვის, რომ პილპილმა ტკბილი გემო მიიღოს, ის უნდა შეწვათ მანამ, სანამ არ გახდება შავი შეფერილობის.

14. გარგარის კურკის ნაყოფი სალათებს ამარეტოს გემოს მისცემს.

15. სოკოს მხოლოდ მომზადების შემდეგ მოაყარეთ მარილი.

16. ეცადეთ კერძში თხლად ათლილი ლიმონის ცედრა გამოიყენოთ და სუბკორტიკალურ (თეთრ) ფენას თავი აარიდოთ.

17. პასტა ადვილად დატყდება თუ მას ტილოში გაახვევთ.

18. თუ კერძში ზედმეტი ცხიმი გინდათ გაანეიტრალოთ, დაუმატეთ მას ანანასი.,

19. მომზადებამდე ყაბაყი კარგად უნდა დაიზილოს.

20. იმისთვის, რომ შოკოლადის სოუსი გემრიელი გამოვიდეს, დაუმატეთ მას ფორთოხალი.

21. გარგარი ძლიერ უხდება ცხიმიან ხორცს.

22. ბადრიჯანი უნდა მომზადდეს ორთქლზე, სულ რამოდენიმე წუთით.

23. ქაღალდი ძალიან კარგად იწოვს ზედმეტ ცხიმს ქათმის ხორცისგან.

24. ახალი ჭარხალი მარილიან წყალში უნდა მოიხარშოს.

25. არ არის სავალდებულო დაგრილვისას ბევრი ნახშირი გამოვიყენოთ, უბრალოდ მოაქციეთ ისინი ერთ, კონკრეტულ მხარეს და პროდუქტები მასზე გადაატარეთ.

26. თუ კარტოფილს სალათის მოსამზადებლად იყენებთ, ის აუცილებლად ცხლად უნდა დაჭრათ.

27. მოაყარეთ ხორცს შეწვისას 1 ს. კ ფქვილი რომ ხრაშუნა ზედაპირი ჰქონდეს.

28. თევზის შეწვისას არაა აუცილებელი ტაფა ზეთით დაამუშავოთ – სანაცვლოდ, ჯობს თევზი დაამუშავოთ ზეთით.

29. პასტას თუ კიბორჩხალას ხორცსა და გრეიფრუტის წვენს დაუმატებთ, უგემრიელეს კერძს მიიღებთ.

30. რძისგან ხაჭოს დამზადება ლიმონის ცედრის გამოყენებითაც შეიძლება.

31. კარტოფილს მწვანილი მხოლოდ მირთმევამდე მოაყარეთ და არავითარ შემთხვევაში მანამდე!

32. უმჯობესია, თუ კერძებში დაჭყლეტილ, დაჭრილ და შემდეგ მარილმოყრილ ნიორს გამოიყენებთ, ასე ნიორი გემოს შეინარჩუნებს.

33. მარტივი დრესინგის მოსამზადებლად უბრალოდ შეურიეთ მჟაუნა და კამა ლიმონის წვენს.

34. თუ რეცეპტში კვერცხის, შაქრისა და რაიმე წვენის ათქვეფა დაგჭირდათ, გაითვალისწინეთ, რომ ეს მხოლოდ მდუღარე წყლის დახმარებით კეთდება.

35. ლიმონის ცედრა ძალიან უხდება შოკოლადს.

36. თუ სხვადასხვა ინგრედიენტებთან ერთად პიტნაც უნდა მოთუშოთ, ჯობს პიტნით დაიწყოთ.

37. იმისთვის, რომ ჩილი წიწაკას სიცხარე დააკარგვინოთ, საკმარისია დიდი რაოდენობით წყალში გარეცხოთ და თესლი გამოაცალოთ.

38. თუ ხახვის თუშვის შედეგად გამოწვეული, უსიამოვნო სუნის თავიდან არიდება გსურთ, მოთუშეთ ხახვი მარილთან ერთად, დაბალ ცეცხლზე.

39. თევზი რომ გრილზე არ მიეკროს, მომზადებამდე ის აუცილებლად უნდა დაამუშავოთ მარილით.

40. ვერმუტი (დასპირტული ღვინო) რიზოტოს ბრინჯს უჩვეულო გემოს აძლევს.

წყარო-->> http://aww.ge/kulinariumi123jeimi-oliveris-rchevebi-kulianrebs/

No comments:

Post a Comment

წიგნები

  მაია ენჯელოუ-ს "ვიცი რად გალობს გალიის,ჩიტი" ისეთი დიდი მოლოდინით და ინტერესით დავიწყე კითხვა მეგონა 2-3 დღეში დავასრულებდი.. სა...